Prísnejšia pyrotechnická legislatíva na Slovensku: Ako to ovplyvňuje náš obchod

V poslednom čase sa veľa hovorí o nových pravidlách týkajúcich sa pyrotechniky na Slovensku, ktoré nadobudli účinnosť 2. januára 2024. Tieto zmeny, zamerané predovšetkým na petardy a pyrotechnické výrobky kategórií F2 a F3 vytvárajúce hluk ako hlavný efekt, priniesli zákaz ich predaja a používania. Prísnejšie regulácie sú reakciou na potrebu znižovania hlukovej a svetelnej znečistenia a ochranu zdravia ľudí a zvierat. Ďalšou dôležitou zmenou je obmedzenie používania zábavnej pyrotechniky na konkrétne dni a hodiny, konkrétne na Silvestra a Nový rok, s dodatočnými obmedzeniami týkajúcimi sa miest používania vzhľadom na blízkosť určitých inštitúcií.

Náš obchod sa na tieto zmeny pripravil a vďaka tomu, že pôsobíme a zasielame naše produkty z Českej republiky, kde sa legislatíva týkajúca sa pyrotechniky nezmenila a to znamená, že pre nás aj pre našich zákazníkov sa nič nemení a môžu všetky produkty nakupovať bez obmedzení.

Chápeme obavy, ktoré mohli vzniknúť v dôsledku legislatívnych zmien na Slovensku, a preto sme sa zaviazali k tomu, napísať takýto jasný článok o týchto "zmenách". Zároveň intenzívne spolupracujeme s prepravnými spoločnosťami, aby sme zabezpečili rýchle a efektívne doručenie našich produktov.

Na záver chceme zdôrazniť, že aj napriek prísnejším legislatívnym opatreniam na Slovensku, náš obchod zostáva verný svojim zákazníkom a zaväzuje sa k poskytovaniu kvalitnej pyrotechniky, ktorá prináša radosť a zábavu do životov mnohých bez akýchkoľvek legislatívnych obmedzení.

Prejdite na našu ponuku na www.ekopyro.sk a objavte kúzlo pyrotechniky s nami.
Ekopyro tím.

Nastavenia cookies